O kolačićima

  O kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće, neophodne za funkcioniranje stranice.

Nužni kolačići ne sadrže Vaše osobne podatke niti ih Banka povezuje s Vašim osobnim podacima.

Kolačiće možete onemogućiti promjenom postavki Vašeg preglednika, ali to može utjecati na funkcionalnost web stranice.

Više o korištenju kolačića možete pročitati u Izjavi o privatnosti.

Vlasnik KentBanke odlikovan Velikom poveljom prijateljstva

Na svečanosti održanoj 24. listopada u zagrebačkom muzeju Mimara, proslavljena je 25. obljetnica osnutka Hrvatsko turske udruge prijateljstva. Tim povodom, vlasnik KentBanke, g. Mustafa Suzer odlikovan je Velikom poveljom prijateljstva za svoj doprinos razvoju gospodarskih odnosa između Hrvatske i Turske. U svom govoru je naglasio:

''KentBank je prva i jedina turska banka u Hrvatskoj te je usmjerena ka međunarodnom financijskom poslovanju. To nas čini vrlo ponosnima.

Naš glavni prioritet bio je povećati volumen vanjske trgovine između dviju zemalja i posredovati ulaganjima. Stoga smo uvijek težili da u ponudu uključimo sve bankarske usluge koje su potrebne za taj rast. Naravno da na tom putu nismo bili sami. Svi smo imali priliku vidjeti da je Hrvatska posljednjih godina turskim investitorima omogućila značajne poslovne prilike, prije svega u području turizma i energetike. Kao rezultat toga, danas ponosno svjedočimo tomu da je volumen vanjske trgovine između dviju zemalja u posljednje tri godine u stalnom porastu; 170 milijuna eura izvoza i 368 milijuna eura uvoza u 2018. godini, dosegnuvši ukupno 538 milijuna eura. Prema podacima Hrvatskog zavoda za statistiku, Hrvatska godišnje ugosti u prosjeku 35 tisuća turskih turista. U 2018. godini Tursku je posjetilo 44 tisuće hrvatskih turista. Podatci su jasan pokazatelj da su obje zemlje turistički jake te koliko građani obje zemlje dijele uzajamnu ljubav.  

Stoga mi je drago što postoji Hrvatsko-turska udruga prijateljstva koja je i osnovana s ciljem da poboljšava odnos između ovih dviju zemalja, što je vrlo važno i za nas i za moje prijatelje ulagače koji, kao i mi, vjeruju u ovu zemlju.''

 

Fotogalerija