O nama

 

KentBank je moderna, univerzalna banka fokusirana na poslovanje s građanima te malim i srednjim poduzetnicima kojima na raspolaganju stoji 15 poslovnica diljem Hrvatske. Banka raspolaže aktivom od 2 milijarde kuna uz visoku stopu adekvatnosti kapitala, 200 zaposlenih i oko 20.000 klijenata.

Prema poslovnim rezultatima za prvih šest mjeseci 2016. godine, KentBank je najbrže rastuća banka u Hrvatskoj.

Banka je orijentirana na poslovanje s građanima te malim i srednjim poduzetništvom gdje je najveća prednost i fokus Banke na brzini i fleksibilnosti te potpunoj orijentiranosti na klijente. Banka nudi proizvode i usluge „po mjeri klijenta“, u najvećoj mogućoj mjeri prilagođene potrebama i željama svakog pojedinog klijenta, kako u segmentu poslovanja s građanstvom, tako i u segmentu poslovanja s malim i srednjim poduzetništvom.

Osim širenja poslovne mreže i mreže bankomata, Banka stalno radi na unapređenju postojećih te uvođenju novih proizvoda i usluga. Tako je uvedena nova unaprijeđena verzija Internet bankarstva, e-Kent, kao i mobilnog bankarstva, m-Kent.

Kao jedna od malobrojnih banaka u Hrvatskoj, Kentbank svojim klijentima, korisnicima Internet bankarstva, nudi jednostavnu i sigurnu prijavu na uslugu e-Građani koja građanima omogućava modernu, brzu i jednostavnu komunikaciju s javnom upravom. Putem sustava e-Građani, u svakom trenutku i bez čekanja u redovima, dostupne su brojne elektroničke usluge različitih tijela javne uprave, poput izvoda iz matičnih knjiga (domovnica, rodni ili vjenčani list), usluga Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, dobivanja raznih potvrda, pregled osobnih e-poruka, informacija i obavijesti od strane javne uprave putem Osobnog korisničkog pretinca te preko 30 drugih on-line usluga.