Süzer Grupa

Povijest

KentBank je dio Süzer Grupe.

Süzer Grupa je jedna od afirmiranih i ukorijenjenih grupacija u Turskoj koju je osnovao Hasan Süzer u Gaziantepu 1952. Süzer Grupa, osnovana za obavljanje poslovne djelatnosti kao i za izvođenje građevinskih radova, zahvaljujući postupnoj gustoći naseljenosti vezano za taj sektor u Gaziantepu, razvija svoje poslovanje brzim, kontinuiranim rastom u području građevinarstva, turizma i vanjske trgovine šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Slijedom liberalizacije turske ekonomije 1980. godine, Grupa je započela novu fazu rasta i postala jedna od prvih nekoliko turskih tvrtki čiji volumen vanjske trgovine prelazi iznos od 1 milijarde dolara. Cilj Süzer Grupe je orijentacija osnovne djelatnosti u skladu sa dugoročnom strategom je usredotočila svoja ulaganja na uređenje zemljišta, građevinarstvo, energetski, turistički i financijski sektor.

Süzer Grupa koja danas predstavlja Tursku na međunarodnoj razini te ostvaruje partnerstva sa svjetskim liderima različitih sektora te je jedan lidera održivog razvoja u Turskoj, inovativne vizije, kroz domaća i strana ulaganja.